DRUGI DAN DJEČJEG TJEDNA PONOVNO PROVEDEN U DRUŽENJU ŠKOLSKE I VRTIĆKE DJECE

Ovaj put su učenici 3.d iz OŠ  Josipa Zorića i 4.b iz OŠ "Ivan Benković" sa svojim učiteljicama Marijanom i Sofijom bili u DV Dugo Selo na predavanju o Africi i afričkoj djeci.

Kraće predavanje je održao Dejan Nemčić, mag.educ.geogr., koji u  afričkim školama ljeti mjesec dana radi kao ućitelj geografije. Djecu Afrike uči i o našoj domovini i našoj djeci.

I vrtička i školska djeca su ga vrlo pozorno slušala, a veliko zanimanje su pobudile fotografije koje im je predavač pokazivao i o njima govorio.

Na kraju su mu postavljali vrlo zanimljiva pitanja, a na dva pitanja je oduševljeno odgovarao. Na pitanje učiteljice Marijane kako možemo pomoći djeci koju on uči u Africi odgovorio je kako bi afrička djeca bila oduševljena i samo crtežom koje će im odnijeti iduće ljeto. Na pitanje učenice iz 4.b što ga je potaknulo za odlaske u afričke škole odgovorio je kako je želio i želi pomoći u obrazovanju te djece.

Učenici obje škole su ostavili gospodinu Nemčiću vrećicu u kojoj su se nalazile olovke, gumice i ostali školski pribor, a koju će on odnijeti  u afričku školu u kojoj će raditi iduće ljeto.

Zahvaljujemo ravnateljici DV-a  Dugo Selo Draženki Sesan  na pozivu za druženje djece i predavanje o nama dalekim državama, ali o djeci sličnim nama samima!

 


Tekst i fotografije: Sofija Štefanac Klobučar