Priopćenje DND-a Dugo Selo

Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo je zbog potreba usklađivanja sa zakonskim odredbama i daljnjeg poslovanjaosnovalo poduzeće koje vodi brigu i upravlja odmaralištem u Velom Lošinju.Poduzeće je naziva Odmaralište Veli Lošinj j.d.o.o., sa sjedištem na istoj adresi kao i Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo, Biskupa Augustina Kažotića 8, u Dugom Selu.

Odlukom osnivača, direktorom je odnedavno imenovan Siniša Saćer, ujedno i potpredsjednik DNDa. Vlasništvo nad odmaralištem je neupitno, vlasnik je DND Dugo Selo, a poduzeće Odmaralište Veli Lošinj j.d.o.o. ugovorom plaća najam DND-u Dugo Selo.

Ono što je dominiralo u aktivnostima DND-a Dugo Selo u posljednjih nekoliko mjeseci, točnije od 23.3.2019. kada je održana Izborna skupština i izabrano novo rukovodstvo, bile su prepoznatljive aktivnosti s djecom i za djecu (sudjelovanje u tradicionalnoj gradskoj manifestaciji U susret Uskrsu, matematička radionica za vrijeme proljetnog odmora učenika, ljetne radionice tijekom ljetovanja u Velom Lošinju, pomoć u uređenju parka za kućne ljubimce početkom kolovoza, ovotjedno obilježavanje Dječjeg tjedna kojeg smo glavni organizator te predstojeća sadnja stabla 27.10. u našem gradu u sklopu akcije Dani kolektivne sadnje drveća u Republici Hrvatskoj).

U tijeku je stvaranje programa kojeg ćemo aplicirati na projektne natječaje i sl.

Naš početni entuzijazam nije zasjenio niti organizator koncerta pjevača Halida Bešlića (održanog u svibnju).Predstavnici organizatora, INGOMOL produkcija, obećali su određenu donaciju od prodaje karata za koncert, ali do danas donacija nije uplaćena na račun DND-a, a prema posljednjim razgovorima s predstavnicima sa sigurnošću možemo utvrditi kako je neće niti biti.

Naš rad zato prepoznaju Dugoselci!

Ovom prigodom želimo zahvaliti svim članovima DND-a Dugo Selo koji su ovo ljeto ljetovali u odmaralištu; predstavnicima ustanova i udruga našeg grada koji su nam ponudili suradnju u realizaciji budućih programa te svim sugrađankama i sugrađanima koji su nas zaustavljali na raznim mjestima u gradu i zanimali se za daljnji rad DND-a te nam upućivali podršku za rad.

Posebnu zahvalu izražavamo Gradu Dugo Selo i općini Brckovljani na donaciji i sufinanciranju
ljetovanja u Velom Lošinju za ukupno desetero djece iz osnovnih škola.

Zahvalu izražavamo i dosadašnjim donatorima u ovom kratkom razdoblju (od ožujka), a to su :

Autoservis „Pajek“

DKPC