O NAMA

 

Dobro došli na stranice DRUŠTVA NAŠA DJECA koje je osnovano 1950. godine. Udruga roditelja i graÄ‘ana prijatelja djece, iz grada o općina, dobrovoljno udruženih radi ostvarivanja pojedinačnih i zajedničkih interesa djece i obitelji.

DND Dugo Selo je privatna, nevladina, neprofitna, nepolitička, humanitarna i odgojna udruga koja u javnom interesu promiče i vodi akcije i aktivnosti za dobrobit djece, na temelju ciljeva i zadataka.Ciljevi i zadaci su:

-poticanje i organiziranje akcija i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu,

-promicanje i doprinos ostvarivanju prava djeteta,

-poduzimanje humanitarnih i drugih akcija koje pomažu razvoju i odgoju djece, kvaliteti življenja djece i obitelji.

 

Cjelokupna programska djelatnost DND Dugo Selo zasniva se na odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i na neposrednim željama, interesima i potrebema djece i roditelja.

DND Dugo Selo ima svojstvo pravne osobe s pravima i obvezama i odgovornosti koje proizlaze  iz Ustava  RH, Zakona o udrugama. DND Dugo Selo je udruženo u Savezu Društava Naša djeca Republike Hrvatske i upisano u registar udruga. Društvo Naša djeca  raspolaže, ima u vlasništvu i pod upravom odmaralište u Velom Lošinju, ubilježeno u zemljišne knjige, te pokretnu imovinu sa svim pravima ubilježenim u društveno poslovne knjige.

Otočje Cres - Lošinj obuhvaća 36 otoka, otočića i hridi, prostire se na 513 km2. U moru živi: 95 vrsta riba, 61 vrsta desetonožnih rakova, a profesor Ambroz Haračić ustanovio je svojim višegodišnjim istraživačkim  radom 939 vrsta biljaka. Velik broj biljaka ima ljekovitu primjenu. Nije samo položaj otočja razlog "zdravoj" klimi  već i život raznovrsnih biljaka koje nas svojim opojnim mirisom njeguju. Davne 1885. godine na ovom se području prvi izliječio posjetitelj koji je došao na klimatsko liječenje.

DND Dugo Selo je kupnjom odmarališta 1956. godine za tadašnjih 1.400.000,00 dinara omogućilo generacijama ljetovanje u prekrasnom Velom Lošinju od godine 1957. , kada je prva grupa djece iz Dugog Sela boravila u odmaralištu DND Dugo Selo. Velik broj korisnika  do današnjih dana bio je zadovoljan sa boravkom u odmaralištu, te postoji dugogodišnja tradicija organiziranja ovog vida odmora djece, mladeži i odraslih.

 

 

 

Više o aktivnostima DND Dugo Selo možete vidjeti na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/DNDDugoSelo/