Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Senzomotoričke i Montessori radionice za najmanje i njihove roditelje

U sklopu edukacija koje organizira Društvo „Naša djeca Dugo Selo“ danas su započele prijave za prvi ciklus Senzomotoričkih radionica i radionica Montessori u svakodnevnom životu. DND u suradnji s Marijanom Konkoli Zdešić iz Multicoloris je pripremio dva ciklusa radionica namijenjenih najmanjima i njihovim roditeljima.

Prvi Ciklus radionica obuhvaća četiri radionice namijenjene djeci u dobi od 12 do 36 mjeseci koje će se održavati subotom u vremenu od 10 do 11 sati u prostoru na adresi Sajmišna 15 A (ulaz s parkirališta Konzuma). 

Datumi održavanja radionica: 

  • 16.9. Senzomotorička radionica
  • 23.9. Montessori
  • 7.10. Senzomotorička radionica
  • 14.10. Montessori

Što možete očekivati na Senzomotoričkim radionicama?

Kako bi dijete bilo spremno za učenje treba se kretati. Djeca trebaju koristiti svoje tijelo i osjetila što je više moguće dok se igraju i uče. Kroz kretanje primaju mnoštvo informacija preko mišića/zglobova i putem taktilnog istraživanje. Dječje tijelo treba trčati, penjati se, skakati, kotrljati se, vrtjeti i ljuljati. Pored kretanja potrebna su neuredne aktivnosti kojima dijete ima prilike za istraživanje različitih tekstura (boja za prste, pijesak, tijesto i sl.). 

Kroz radionicu biti će ponuđene aktivnosti prilagođene dobi i interesu. Aktivnosti će integrirati sva osjetila/senzorne sustave (taktilni, auditivni, vestibularni, proprioceptivni, vizualni…). Svako dijete će dobiti priliku istražiti u svom tempu. Roditelji su tu kao podrška djetetu kako bi zajedno prevladali neke izazove i stekli nova iskustva. Preporuka je sa sobom uzeti rezervnu odjeću. 

Što možete očekivati na radionicama: Montessori u svakodnevnom životu?

Radionica je namijenjena svima koji žele iskusiti i naučiti nešto o aktivnostima temeljenim na postavkama Montessori pedagogije. Ovo je prilika da uz svoju djecu isprobate i kasnije kreirate slične aktivnosti sa materijalima koji su vam dostupni.

“Igra je posao djeteta” glasi jedan od poznatijih citata Marije Montessori. Kada se djeci dopusti da istražuju svoj svijet kroz smislene aktivnosti, mogu naučiti mnogo o svojoj okolini. U pripremljenom okruženju, koji se može napraviti i kod kuće, djeca stječu iskustva, postaju samostalnija i igraju se u isto vrijeme. Djeca u tako pripremljenim aktivnostima su usredotočena i zadovoljna.

Prijavite se preko forme za prijavu ispod.

Upiši samo broj mjeseci

rujan 16 @ 10:00 11:00