DJEČJI TJEDAN U DUGOM SELU

U suradnji s Dječjim vrtićem Dugo Selo, Osnovnom školom “Ivan Benkovića” i Osnovnom školom “Josipa Zorića” ove godine smo pripremili razne sportske, kreativne, edukativne i humanitarne aktivnosti u Dječjem tjednu. Sve sudionike Dječjeg tjedna, njih 500-tinjak, nagradili smo medaljama i slatkim zalogajem, a vas pozivamo da u nastavku pogledate kako je svaka od navedenih aktivnosti zapravo izgledala i tko je sve zaslužan za smijeh, navijanje i veselje koje je u Dječjem tjednu odzvanjalo školskim igralištima, dvoranama, učionicama, vrtićkim igraonicama i hodnicima.

Obilježavanje početka Dječjeg tjedna

Uz veliku pomoć vjeroučiteljice Verice Mijatović i ostalih učitelja, vrijednih ruku učenika te ravnatelja OŠ “Ivana Benkovića”, g. Goleša, početak Dječjeg tjedna simbolično je obilježen okupljanjem u ponedjeljak, 4. 10., u podne ispred OŠ “Ivan Benković”. Tom prilikom učenici su svoje poruke istaknuli na ulazu škole želeći na taj način privući pažnju odraslih.
Uz veselu pjesmu “Kad si sretan” pušteni su baloni s porukama, osjećajima i željama koje mogu svima donijeti i osigurati ljepše i bolje sutra.
Neke su poruke učenici pisali i crtali kredom ispred ulaza u školu. Pružili smo priliku djeci da svojim porukama potaknu nas velike da zastanemo u ovom užurbanom vremenu i posvetimo pažnju stvarima koje su možda potisnute u drugi plan ili zaboravljene.