dnd_povijest

Društvo Naša djeca Dugo Selo

DRUŠTVO NAŠA DJECA osnovano je 1950. godine. To je udruga roditelja i građana prijatelja djece, iz grada Dugog Sela i općina Rugvica i Brckovljani dobrovoljno udruženih radi ostvarivanja pojedinačnih i zajedničkih interesa djece i obitelji.

Društvo je nevladina, neprofitna, nepolitička, humanitarna i odgojna udruga koja u javnom interesu promiče i vodi akcije i aktivnosti za dobrobit djece, na temelju ciljeva i zadataka.

DND Dugo Selo ima svojstvo pravne osobe s pravima i obvezama i odgovornosti koje proizlaze iz Ustava RH, Zakona o udrugama. DND Dugo Selo je udruženo u Savezu Društava Naša djeca Republike Hrvatske i upisano u registar udruga. Društvo Naša djeca raspolaže, ima u vlasništvu i pod upravom odmaralište u Velom Lošinju, ubilježeno u zemljišne knjige, te pokretnu imovinu sa svim pravima ubilježenim u društveno poslovne knjige.

Ciljevi i zadaci:
  • Poticanje i organiziranje akcija i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu, promicanje i doprinos ostvarivanju prava djeteta, poduzimanje humanitarnih i drugih akcija koje pomažu razvoju i odgoju djece, kvaliteti življenja djece i obitelji.
  • Cjelokupna programska djelatnost DND Dugo Selo zasniva se na odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i na neposrednim željama, interesima i potrebema djece i roditelja.
veli_losinj_prozor kopija 2

Odmaralište Društva Naša djeca Dugo Selo u Velom Lošinju

Ideja o osnivanju dugoselskog ljetovališta rodila se u Odboru društva Naša djeca 1956. godine. (Povijesni dio vidi ovdje)

U zgradu odmarališta u Velom Lošinju je tijekom 60 godina uloženo puno truda, dobrovoljnih sati rada i financijskih sredstava.

O početka pa sve do danas u odmaralištu se provodi program slobodnog vremena djece.

Hoćeš s nama na more?

Prati naše najave. Idemo na more svake godine u više turnusa. Možeš sudjelovati, volontirati… biće zabavno, uvijek bude.

Sviđa ti se?

Sudjeluj
Pomoći možeš donacijom

Društvo Naša djeca Dugo Selo
Ul. biskupa Augustina Kažotića 8
10370 Dugo Selo
Hrvatska

OIB: 21606550883
IBAN:
R5423600001101299762
Model: HR00
Poziv na broj: 1000

Volontiraj