Prvi je dan Dječjeg tjedna 2022. u Dugom Selu

Danas je započelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Dugom Selu. Veselo društvo se okupilo u centru Dugog Sela na štandu kojeg nam je posudio Grad. 

Na njemu su danas učenici Bruna Blaić, Lara Anušić i Borna Bečirović iz OŠ „Ivan Benković“ izložili radove svoje učeničke zadruge „Martinovac“ pod vodstvom prof. Martine Gracin. Štand su uredili prekrasnim ogrlicama koje su izradili od keramike i za koje je trebalo puno vremena i strpljenja da poprime svoj konačan izgled. Posjetili su ih gradonačelnik Nenad Panian i pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol, Boris Savić te novinari i snimatelji. 

Zahvaljujemo se svima koji su posjetili štand i dali podršku našim učenicima i koji su svojim donacijama pomogli da se prikupe sredstva za izradu kostima i kulisa školskog mjuzikla „Ljepotica i zvijer“ koji će se pripremati tijekom ove školske godine.

Istovremeno u OŠ „Ivan Benković“ pod vodstvom prof. Ane Srdinić svi prvi razredi su odmjerili snage u natjecanju u raznim sportovima. U sportskim aktivnostima su se pridružila i djeca u Dječjem vrtiću Dugo Selo gdje su također organizirane sportske igre pod vodstvom prof. Janje Bambić. Djeca su se natjecala u skakanju u vrećama, kotrljanju guma i provlačenju obruča bez odvajanja kruga. Bilo je smjeha i veselja, a djeca nisu skrivala oduševljenje starim igrama. 

U večernjim satima održana je radionica Pokusarije na kojoj je prof. Ana – Marija Horvat na zanimljiv način pričala o vrstama energije i izvela pokuse koji su naučili djecu gdje se sve energija nalazi i na koji način ju možemo koristiti. Djeca su uspješno spojila strujni krug što je rezultiralo time da su istovremeno zasjala dječja lica, ali i cijeli prostor u Kažotićevoj 4. Djeca su vidjela i osjetila energiju koja se nalazi u vodi i jabuci. Čak su se i neki petogodišnjaci odlično snašli sa žicama, baterijama i lampicama. 

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u naše aktivnosti uključujući i prof. Vericu Mijatović i odgajateljicu Snježanu Fuks koje su pomogle da radionica bude još veselija.