Gle kako smo pekli Staklene kekse na božićnoj radionici

Pekli smo “Staklene kekse” na još jednoj našoj božićnoj radionici. Ovaj puta s nama je bio šef @woodie._foodie#našadjeca #dugoselo


Keksi su baš jednostavni za napraviti!

SASTOJCI

  • 130g maslaca
  • 110g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekatrakta vanilije
  • 240g glatkog brašna
  • ½ žličice soli
  • Bomboni 505
  • 1 bjelanjak
  • 250g šećera u prahu

Mikserom (nastavkom za tijesto) ili ručno sjedinite maslac, šećer i vanilin šećer. Dodajte smjesi potom jaje i ekstrakt vanilije, pa ponovno sjedinite. Sjedinite još jednom nakon što dodate brašno i sol.

Kada ste gotovi, na površinu bacite malo brašna, pa kratko razvaljajte tijesto. Zamotajte ga potom u foliju, pa ubacite u frižider na 30 minuta. Za to vrijeme ćekićem usitnite bombone.

Nakon 30 minuta, razvaljajte tijesto (pospite brašnom povremeno, da se ne lijepi), pa izrežite željene oblike. Izrežite i sredinu keksa kako biste napravili mjesta za bombone. Za svaki keks potrebno vam je pola žličice usitnjenih bombona. Poslažite ih na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 8-9 minuta.

DODATNI SAVJETI
Kada kekse izvadite iz pećnice, ne dirajte ih 10-ak minuta, staklo se mora malo ohladiti.Na krajevima keksića možete iskružiti malo veću rupu kako biste napravili mjesta za špagu, tako da iste možete objesiti na bor i tako zabaviti svoju dječicu.Ako želite i ukrasiti kekse, mikserom izmiksajte bjelanjak 15-ak sekundi, pa mu dodajte šećer u prahu. Dobro sjedinite smjesu, ubacite u vrećicu s željenim nastavkom na kraju, pa ukrasite po želji. Ostavite par minuta da se stisne, pa poslužite s osmijehom.I to je to, pripremajte se lagano za blagdane.