ČAROBNI ŠATOR U NOĆI KNJIGE

Kako se širom Hrvatske održava Noć knjige povodom Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige tako je DND Dugo Selo u suradnji sa školskom knjižnicom OŠ „Ivan Benković“ osmislilo čarobno druženje za obožavatelje priča i knjiga.

Tako se, nakon petka 21.04.2023. i one malo starije ekipe, u subotu 22.04.2023. i to baš na Dan planete Zemlje našla nešto mlađa ekipa (od 5 do 9 godina). Dočekali su ih  „Crvenkapica“ Suzana Kralj Šantić, predsjednica DND Dugo Selo i članovi-volonteri DND „Proljetna vila“ Anita Kovačević, „Čarobna knjižničarka“ Julijana Mihaliček, „Snježna kraljica“ Aleksandra Vajzović-Carić, „Pipi Duga Čarapa“ Dubravka Konstatinov, „Maca papučarica“ Lucija Križić i „Crvenkapica“ Josipa Mrnjaus.

Sva djeca su došla opremljena omiljenom knjigom (omotanom u papir zbog efekta iznenađenja), dekicom, jastukom, plišancem i malom lampom i obučeni u svog omiljenog lika. Jedva su čekali da započne druženje u čarobnom  šatoru. Nakon igre upoznavanja krenuli smo s misterioznom knjigom, gdje se vidjelo da su djeca pravi mali čitači i slušači priča jer su vješto prepoznali o kojoj se knjizi radi nakon pročitanog ulomka iz određene knjige. Posebno je bio zanimljiv kviz o poznatim likovima iz bajki i priča. Knjižničarka iz OŠ Rugvica Julijana Mihaliček je djeci pročitala priču o robotima  a potom je slijedila robotska radionica gdje su djeca od geometrijskih likova uz pomoć likovnog pribora i ljepila izradila svog robota. 

I kako to u svakoj bajci biva, svemu lijepom dođe kraj. Na kraju smo se počastili grickalicama i keksićima i puni dojmova otišli svojim kućama.