Ljetovanje grupe od 4. do 14. kolovoza 2023.

Nastavljamo dobru tradiciju

Što je to što spaja generacije djece, roditelja, baka i djedova?

Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo i njegovo Odmaralište u Velom Lošinju.

I ove godine lica su krasili osmjesi naših korisnika od trenutka ulaska u autobus u Dugom Selu na stanici koja je većini nas i danas najpoznatija pod opisom “kod Foto Verice“ pa sve do povratka.

Dolaskom u odmaralište mnogi od nas osjećali smo se kao da smo ponovno došli „doma“. Prvo što smo primijetili i ostali oduševljeni bilo je uređeno prizemlje sa stepeništem do blagovaone.

Naši dobri domaćini, gospođe Štefica, Lucija, Katarina i gospodin Zoran pobrinuli su se da se da nam ništa ne nedostaje, a naša jedina obveza bila je da se na vrijeme (8:00, 13:00, 19:30) pojavimo u blagovaoni na ukusnim obrocima domaće kuhinje pripremljenim s mnogo ljubavi i pažnje. 

Ostavili smo svakodnevne obveze iza sebe i prepustili se ljepotama Lošinja.

Započeli smo ljetovanje “burno”. Prva tri dana kišno vrijeme pomoglo nam je da lijepo spavamo i ne pretjeramo s boravkom na suncu, ali nas nije omelo u planiranim aktivnostima.

Pored kupanja i boravka na plaži vrijeme smo obogatili:

  • Pjesmom, plesom, smijehom, proslavama rođendana, društvenim igrama i gledanjem filmova na našoj terasi
  • Koncertima Borisa Novkovića, grupe Queen Sensation (Queen Tribute band) lokalnih klapa i folklornih grupa u Malom Lošinju 
  • Jutarnjim i večernjim šetnjama
  • Izletima na otoke Ilovik i Silbu
  • Planinarenjem stazama Lošinja, Osoršćice, Ilovika i Silbe
  • Veloselskom feštom (dagnjada) i promatranjem Perzeida (Suze sv. Lovre, kiša meteora)

I kako to inače biva, sve što je lijepo kratko traje, a ono najljepše od svega je što smo nakratko zaboravili na razlike u godinama, otvorili srca i (p)ostali djeca. 

Uz nove prijatelje, lijepa sjećanja, uspomene i  iskustva prebroditi ćemo do slijedećeg susreta s nekom novom djecom na našem prekrasnom otoku vitalnosti,  Lošinju.

Do novog susreta, sve vas pozdravlja vesela ekipa s Lošinja koja je uživala u terminu 4.-14.8.2023.