Cijela Hrvatska u znaku dobrih djela! Kreće Tjedan filantropije

Brojni Dugoselci činit će dobre stvari za druge

Kada ste zadnji put učinili nešto dobro? Kada ste zadnji put nekoga naučili kako činiti dobra djela? Čini se da smo sve manje posvećeni jedni drugima, no ubrzanost života kakav živimo treba ponekad i usporiti te nas podsjetiti na važnost dobročinstva. Da, pogodili ste – kreće Tjedan filantropije ili, srdačnije rečeno, Tjedan dobročinstva.

Došao je onaj dio godine kada se događa puno stvari koje će nas potaknuti da budemo bolji ljudi, da činimo dobra djela i da svima pokažemo kako Hrvatska ima veliko srce. Ove godine održavaju se brojne aktivnosti diljem Hrvatske – u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Puli, Opuzenu, Daruvaru, Otočcu…, ali i u Dugom Selu. 

U organizaciji Društva “Naša djeca” Dugo Selo povodom 65. godina ljetovanja Dugoselaca u odmaralištu Društva u Velom Lošinju započela je kampanja za obnovu odmarališta. 

Što je djetinjstvo? 
Miris bakine pite od jabuka, igra u ljetno predvečerje, 
skok u more uz vesele prijateljske poklike, prvi poljubac… 

Upravo je dugoselsko odmaralište Društva „Naša djeca“ u Velom Lošinju desetljećima bilo rasadnik lijepih dječjih uspomena – od skupljanja školjkica na plaži do ljubavi okrunjenih brakom. No nakon šezdeset godina postojanja odmaralištu je prijetilo zatvaranje zbog zapuštenosti kao i mnogobrojnim odmaralištima koja su već odavno zatvorila svoja vrata, ali njegovu je opstanku pridonio entuzijazam volontera i ljudi dobrog srca. Sačuvali su ga Dugoselci za malene Dugoselce čiji se grleni glasovi i danas čuju u Velom Lošinju. Ako se uzme u obzir da su određene skupine djece prvi put bile na moru, društveni je značaj odmarališta za dugoselsku zajednicu još veći. No odmaralištu je potrebna sveobuhvatna obnova koja bez vaše pomoći neće biti moguća. Postanite čimbenik u životima djece koja će prvo kupanje u moru pamtiti cijeli život! Postanite kap koja stvara svjetlucav slap!

Vrijedan prilog za značajnu obnovu – 6,5 eura za 65 godina odmarališta!

Podaci za uplatu.

Društvo “Naša djeca” Dugo Selo
Ul. biskupa Augustina Kažotića 8
HR – 10370 Dugo Selo
OIB: 21606550883
IBAN: HR5423600001101299762

Skeniraj bar kod i pošalji 6,5 eura za 65 godina odmarališta!

MOB.: 099 236 6277
E-mail: tajnistvo@dnd-dugoselo.hr

Pogledajte ovdje mali izbor iz fotografija 65 godina ljetovanja u odmaralištu Društva na Velom Lošinju.