NOĆ KNJIGE & OBITELJ

,,Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena’’

Vjerovali ili ne, to je tema ovogodišnje Noći knjige. Nekima možda zvuči izazovno i teško za osmisliti, pogotovo u radu s djecom, no za nas – izazov je poziv i mi na njega odgovaramo!

DND Dugo Selo sudjelovao je na događanjima u Noći knjige s našim sugrađanima, kako djecom tako i odraslima,  čak i u doba lockdowna! Čitali smo našu knjigu ,,Ono čarobno oko nas’’ obiteljski, snimali se i dijelili te snimke s vama. Prošle smo godine imali Čarobne šatore I dosad rekordni odaziv djece na događanja koja smo proveli kroz dva dana i nekoliko radionica. Poslušali smo zamolbe tadašnjih sudionika i primijenit ćemo ih ove godine. Pitali ste se kako bi na pitanja iz kviza odgovarali odrasli? Saznat ćemo ove godine. Željeli ste knjiško-filmsku večer? Ispunit ćemo vam želju!

Kako se kroz kataklizme, katastrofe, teška vremena prolazi uz pomoć dobrih knjiga I priča, otkrit ćemo ove godine zajedno kroz dva događanja:

1. OBITELJSKI KVIZ: KVIZOM KROZ KATAKLIZME

23. 4. (utorak) 19:30-20:30h 

Za članove DND Dugo Selo, naši prijatelji iz Naše Nešto pripremaju obiteljski kviz u kojem zajedno sudjeluju djeca i odrasli! Za nagrade iznenađenja sudionici kviza se bore znanjem o poznatim pričama, bajkama, lektirama, i to pričama za razne generacije! Natječu se tri ekipe koje se moraju sastojati od članova iz 2-3 različite obitelji. Ekipe si same prije prijave smišljaju ime, a sastav svake ekipe mora biti: 1 odrasla osoba i 3 djece (+1 odrasla rezerva i 1 dijete rezerva). Dob djece sudionika mora biti u rasponu od 4 do 12 godina starosti.) Svaka ekipa može sa sobom povesti i 2-3 navijača. 

Prijave ekipa do 20. 4. ili do popunjenja mjesta putem obrasca: https://forms.gle/BFe7Aihtcuu8riyS8

Potvrdu sudjelovanja vase ekipe na kvizu dobit ćete na mail adresu.

Naše Nešto inače priprema radionice za djecu i roditelje pod nazivom Oaza odgoja, a ovo će biti poseban sadržaj te radionice, pripremljen specijalno za DND Dugo Selo! Baš nas zanima tko će više znati – djeca ili odrasli?

Požurite s prijavama, ako se usudite odazvati našem kvizo-izazovu! Povežite se s rođacima ili prijateljima i osmislite si zabavni naziv ekipe! Bit će smijeha, borbenosti i zagrljaja!

Mjesto događanja: Sajmišna 15a, Dugo Selo, Naše Nešto d.o.o.

NAPOMENA ZA HRABRE KANDIDATE: Kviz će se sastojati od pitanja o knjigama i pričama za razne uzraste koje se bave tematikom katastrofa, prirodnih nepogoda, kriza, i sl. te kako nam koja poznata knjiga/priča pomaže da prebrodimo neku krizu. Cilj kviza, osim edukativnog, bit će i odgojni, jer želimo povezati generacije kroz priče i razgovor o životnim i povijesnim problemima kroz kviz.

 

2. KNJIŠKO-FILMSKA VEČER: ČAROLIJOM KROZ KATAKLIZME

 

26. 4. (petak) 19-21:30h, prostor OŠ I. Benković 

Za djecu od 4 do 12 godina, večer ćemo započeti malom kreativnom radionicom Pričarije – zajedničkog smišljanja priče uz glazbu (bez pisanja i čitanja, samo uz puno mašte), a radionicu će voditi Anita Kovačević, autorica naše knjige modernih bajki ,,Ono čarobno oko nas’’. 

 

Nakon toga počinje naša knjiško-filmska večer na kojoj ćemo svi zajedno gledati jedan od najpoznatijih dječjih filmova snimljen po jednoj od najpoznatijih dječjih knjiga – Čarobnjak iz Oza, u kojem se glavni lik Dorothy suočava s prirodnom nepogodom zvanom tornado, ali i ljudskom nepogodom zvanom – zlo, uz puno čarolije, pustolovina, prijateljstva, napetosti i smijeha. Za mlađu djecu po želji je dozvoljeno prisustvovanje roditelja ovom događanju.


Pozivamo djecu i roditelje da dođu odjeveni u svoje omiljene likove iz priča, bajki i stripova. Također si mogu donijeti svog omiljenog plišanca i/ili jastuk, jer ćemo film gledati navečer – zadrijemati i sanjati je dozvoljeno, ali nemojte hrkati!


Molimo vas da svoje sudjelovanje na Knjiško-filmsku večer prijavite kroz formu ispod.