2. dan Dječjeg tjedna 2022.

Drugi dan Dječjeg tjedna započeli smo s druženjem na štandu u centru Dugog Sela na kojem se predstavila Srednja škola Dugo Selo. Učenice Ana, Leonarda i Marija u pratnji knjižničarke Nikoline Ćorković počastile su učenike 1. a razreda Osnovne škole Ivan Benković koji su u pratnji učiteljice Marine Mikulić posjetili njihov štand.

Na štandu su svoje mjesto pronašli roboti koje su izradili tehničari za računalstvo, igračke printane 3D printerom, mozgalice i lutke za šišanje. Učenice su strpljivo objašnjavale prvašićima kako riješiti mozgalice, kako se printa dinosaur 3D printerom te kako i što rade roboti. Pričali su i pokazivali lutke za šišanje s ludim frizurama i bojama te objašnjavali kako pronalaze modele za svoje prvo šišanje i bojanje kose.

Dogovorena je suradnja između volonterskog kluba SŠ Dugo Selo i Društva „Naša djeca“ Dugo Selo.

U osnovnoj školi Ivan Benković je prof. Srdinić okupila sve druge razrede i organizirala im sportske aktivnosti i natjecanja.
U Dječjem vrtiću Dugo Selo prof. Janja Bambić je organizirala sportske igre za vrtićke skupine Balončići i Bubamare. Vrtićanci su skakali u vrećama, igrali se s obručem i kotrljali stare gume. Djeca su se dobro zabavila, ali i malo zaprljala.
Učenici 2. d i 4. d razreda Osnovne škole Josipa Zorića u pratnji učiteljica Marijane Tečić i Ivane Matešić su posjetili ribnjak, crkvu sv. Martina na Martin bregu, Gradsku klet i Perivoj grofa Draškovića gdje su ih dočekali grofica Drašković u pratnji svojih prijateljica barunica koje su glumile učenice OŠ „Ivan Benković“ – Bruna Blaić, Lucija Goleš i Lara Anušić.

Na ribnjaku i Martin bregu ih je dočekao i ugostio g. Mladen Fuks, tajnik udruge vinara Terra Sancti Martini koji im je ispričao sve o stanovnicima ribnjaka te zašto su svi oni važni za održivost ribnjaka i ponešto o povijesnoj važnosti crkve sv. Martina za naš zavičaj s ciljem da nastave čuvati našu baštinu.
U večernjim satima održana je radionica Pričarije uz dramski prikaz priče „Ptica pričalica“ iz zbirke priča „Ono čarobno oko nas“, dugoselske spisateljice Anite Kovačević. Dramski prikaz su pripremile Aleksandra Vajzović – Carić i Lucija Križić, a odglumili su ga učenici 1., 3. i 5. razreda OŠ Josipa Zorića. Kroz priču i igrokaz djeca su upoznala čudesnu pticu feniks, a nakon toga, je uslijedila likovna radionica.