Dječji tjedan je iza nas

Dječji tjedan je iza nas. Trebalo nam je deset dana da prikupimo fotografije i dojmove o svim aktivnostima koje smo organizirali ove godine.

Ponosni smo što smo u suradnji s OŠ „Ivan Benković“ i DV Dugo Selo uspjeli potaknuti na tjelesnu aktivnost otprilike petstotinjak djece.

Tristotinjak djece se uključilo u naše radionice i aktivnosti koje smo organizirali tijekom tjedna (radionice u večernjim satima, izleti, kviz, radionice za malce i roditelje), a samo filmsku subotu je posjetilo sedamstotinjak djece i ponešto odraslih u pratnji.

Ove brojke nam govore da smo svojim ponuđenim aktivnostima uključili područja koja su zanimljiva djeci, ali i roditeljima. Nadamo se da smo potaknuli na razmišljanje o pokretanju kina u Dugom Selu (tehnički preduvjeti postoje), o uređenju poučne staze i korištenje iste u odgojno-obrazovne svrhe (već postoji samo ju treba njegovati i dalje) te da smo potaknuli roditelje i djecu da se prošeću poučnom stazom, Martin bregom, perivojem, ribnjakom, da kupe ili posude knjigu i zajedno ju s djecom pročitaju i odglume, nacrtaju, naprave narukvicu prijateljstva za prijatelja, mamu, baku, tatu, djeda, učitelja, učiteljicu…

Zahvaljujemo se Gradskom vijeću koje je financijski podržalo održavanje ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, g. Mladenu Fuksu i g. Borisu Mahaču što su ispričali priču o ribnjaku, Sv. Martinu, staroj crkvi, gradskom vinogradu i što su organizirali održavanje piknika za naše vrtićance, nadalje našim „groficama i barunicama“ koje su ispričale priču o perivoju grofa Draškovića: Bruni Blaić, Lari Anušić, Luciji Goleš i Mari Markovanović, učenicama OŠ “Ivan Benković” i OŠ “Josipa Zorića“, te gđi. Jadranki i gđi. Vanessi Kamberović koje su nam pokazale svoje prekrasne konje i naučile nas kako se ponašati s njima, što oni vole jesti te kako ih treba njegovati.

Zahvaljujemo se i Gradskom komunalnom odjelu koji je omogućio besplatno korištenje štanda u centru Dugog Sela na kojem su se predstavile sve OŠ s područja Grada Dugog Sela i SŠ Dugo Selo.

Zahvaljujemo se svim voditeljicama učeničkih zadruga i učenicima koji su sudjelovali u ovoj inicijativi te svim suradnicima koji su pripremili i vodili radionice i kviz: Ana-Mariji Horvat, Aleksandri Vajzović-Carić, Luciji Križić, Karolini Doutlik, Ljiljani Katić, Marini Perković, Verici Mijatović, Snježani Fuks, Ivoni Jeleč, Kreši Perčiću, Jeleni Pervan, Ani Petanjak Dedić, Aniti Kovačević, Anti Mikuliću, Željku Radovanoviću i voditeljicama volonterskog kluba SŠ Dugo Selo, Snježani i Nikolini, te učenicima – volonterima koji su nam pomagali tijekom tjedna.

Svakako bismo spomenuli i zahvalili se gđi. Marijani Konkoli Zdešić koja je održala tri radionice i održat će još jednu radionicu za malce i njihove roditelje (djeca od 12 do 36 mjeseci) s ciljem provođenja rane prevencije. 

Zahvaljujemo se naravno i našim donatorima Zabavnom centru „AMAZINGA“, slastičarnici „JAGODE I ČOKOLADA“ te pizzeriji „BARNY“ koji su nam osigurali nagrade za učenike koji su sudjelovali u kvizu. Zahvaljujemo se i svima koje nismo spomenuli, a koji su nam pomogli u organizaciji Dječjeg tjedna 2022. g. i naravno svima koji su se uključili u naše aktivnosti – malima i velikima.

Suzana Kralj Šantić, predsjednica DND-a Dugo Selo