Sjajno je bilo na Kvizarijama i mozgarijama

Četvrtog dana obilježavanja Dječjeg tjedna klinci željni dobre zabave i igre, ali i natjecanja u znanju, danas su mogli sudjelovati u odličnim „Kvizarijama i mozgarijama“ – kvizu za školarce koji se održao u našem prostoru u Kažotićevoj.

Kviz su osmislile naše Suzana Kralj Šantić, i profesorica hrvatskog jezika Ivona Jeleč i autorica knjige „Ono čarobno oko nas“ Anita Kovačević. Kralj Šantić je istaknula kako je kviz osmišljen za starije učenike, s obzirom da su sve dosadašnje kreativne radionice bile namijenjene za mlađe, te će nastojati kviz organizirati i u sljedećim godinama.

Četiri ekipe učenika šestih, sedmih i osmih razreda iz četiri osnovne škole s dugoselskog područja testirale su svoja znanja iz područja sporta, životinjskog svijeta, Dugog Sela i znanja o bajkama, a kako su razine rasle, tako su i pitanja bila kompleksnija. Naravno bilo je „fulanca“, ali to nije umanjilo pozitivnu i zabavnu atmosferu za koju se pobrinula voditeljica Ivona Jeleč, a i za veliku moralnu podršku bile su tu mentorice svih ekipa.

Na kraju pobjednici su svi jer Društvo „Naša djeca“ osiguralo je doista vrijedne nagrade za sve ekipe. Prvo mjesto osvojila je ekipa „Sove“ iz OŠ „Ivan Benković“, druga je ekipa Zorića, razumljivo iz OŠ „Josip Zorić“, dok su se za treće mjesto u posebnom „dvoboju“ borile ekipe „Putokazi“ iz OŠ „Stjepan Radić“ iz Božjakovine i ekipe „Horugvica“ iz OŠ Rugvica koja je naposljetku i osvojila treće mjesto.

Sve ekipe osvojile su nešto u Amazingi, netko će se počastiti pizzom iz Barnya, a netko slasticama iz Slastičarne „Jagoda i čokolada“, a isto tako DND Dugo Selo svaku ekipu nagrađuje novčanim poklon bonom u Dechatlonu. Nagrade, istaknula je Kralj Šantić, „osvojene su i za vaše škole kako bi na neki način vratili zajednici koja vam je omogućila znanja i vještine, odnosno vašim školama, što će vas zasigurno motivirati u daljnjem učenju i radu“.