MEDVJEDIĆ ZA OSMIJEH DJEČJI 

Jučer smo uspješno završili našu akciju „Medvjedić za osmijeh dječji“ koja je za cilj imala prikupiti plišance i igračke za djecu koja posjećuju bolnice radi pregleda ili borave u njima zbog bolesti.

Nakon kraće stanke u prikupljanju igračaka, KBC Zagreb je ponovo objavio da se igračke mogu dostaviti na tri lokacije. Mi smo odlučili prikupljene igračke pokloniti Poliklinici Klinike za ortopediju, Šalata 7. 

Tamo su nas s oduševljenjem dočekale sestra Ivana i Srećka, a u pomoć je priskočio i šaljivi tehničar Julijan. U razgovoru s njima saznali smo da otprilike oko sto do stopedeset djece dnevno posjećuje njihovu Kliniku tako da će zasigurno prikupljene igračke završiti u „pravim“ rukama. 

U prikupljanju igračaka pomogle su nam i vrtićke skupine DV Vrbik gdje bismo posebno istaknuli sljedeće skupine i njihove odgojiteljice: Zvončiće i Lanu Vrgu, Đurđicu Ivezić, Vesnu Subanović Tkalčić, Ivančice i njihove odgojiteljice Mateju Plavčić i Milenu Kovačić, Ljubičice i tetu Ivanu Vukoju, skupinu Različak s odgojiteljicama Anom Paraker i Romanom Rogić te skupinu Maslačak i odgojiteljice Ivanu Vladić i Mateju Stanin.

Zahvaljujemo se prvenstveno dječici koja su odlučila svoje igračke pokloniti drugima i na taj način nekoga razveseliti i dati podršku u ne baš sretnim trenucima. Također zahvaljujemo i roditeljima koji su podržali svoju djecu i omogućili da se ova akcija uspješno provede. Naravno to sve ne bi bilo moguće bez naših vrijednih i aktivnih volonterki: Lucije Križić, Anite Kovačević i Lane Vrga koje su dodatno oplemenile vaše darove i napisale poruke podrške za bolesnu dječicu.

I na kraju htjeli bismo s vama podijeliti poruku glavne sestre koja koordinira ovu akciju i koju prenosimo u cijelosti:

„Još jednom zahvaljujem od srca ne samo na akciji darivanja igračaka već i na poruci koju usađujete najmlađima jer je to veliki zalog za budućnost. Informacije vezano uz buduće akcije možete pratiti na web stranici KBC Zagreb. Mirjana Meštrović, Služba sestrinstva i zdravstvene njege“

Pozivamo sve da se uključe u ovakve i slične akcije, bilo kao volonteri ili kao darivatelji, jer na taj način osim što činimo dobro, dajemo dobar primjer našoj djeci i mladima kako na ispravan način biti aktivan član društva što je jednako važno i za njih kao osobe, ali i za društvo odnosno okolinu u kojoj živimo.

Suzana Kralj Šantić,

Društvo „Naša djeca“ Dugo Selo